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On January 28, 1981, a Petition for Advisory Opinion was received from J.
E. Vanderbilt & Co., Inc., 41 Demarest Avenue, New City, New York 10956. 

The issue raised is whether a vendor may collect the 4% State sales tax by
utilizing a bracket schedule different from that promulgated by the Tax
Commission. 

Section 1105 of the Tax Law imposes a statewide sales tax of four per cent.
In order to avoid any requirement that tax in an amount measured in fractions of
a cent be collected, section l132(b) of the Tax Law provides, in relevant part,
that: . . .(b) The tax commission shall by regulation prescribe a method or
methods or a schedule or schedules of the amounts to be collected from customers 
in respect to any receipt. . .upon which a tax is imposed by this article. . .
. Such schedule or schedules may provide that no tax need be collected from the
customer upon receipts. . .below a stated sum. . . ." Pursuant to such provision
of law, the Tax Commission has promulgated such a regulation, as follows: 

"Reg. Sec. 530.14. Four Percent Bracket Schedule. –- The following is
applicable where a tax of four percent is imposed: Four percent New York State
and combined four percent New York State and local tax 

On purchases of one dollar or more, the tax is four per cent of the
purchase price. Where the tax to be paid includes a fraction of one cent, the
fraction shall not be paid where it is less than one-half cent and a full cent
shall be paid where the fraction is one-half cent or more. 

On purchases of less than one dollar the following schedule is applicable: 

Amount of 
Sale 

Tax to Be 
Collected 

$0.01 to $0.12 	 None 
.13 to .33 l¢ 
.34 to .58 2¢ 
.59 to .83 3¢ 
.84 to .99 4¢" 20 NYCRR 530.14. 

Inasmuch as the provision of the Sales and Use Tax Regulations set forth
above requires the collection of tax according to the schedule set forth therein,
and at no other rate, Petitioner must compute tax due at the rate of 4% pursuant
to such schedule. The Tax Law contains no provision which would permit a
deviation from this requirement. 
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