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STATE OF NEW YORK
STATE TAX COMMISSION

ADVISORY OPINION PETITION NO. S801219A

On December 19, 1980, a Petition for Advisory Opinion was received from
Dowd's Beefalo Farms #2, Route 25A Cold Spring Road, Laurel Hollow, New York
11791.

At issue 1s whether sales tax may be included in the total stated sales
price when no receipt is issued.

Petitioner is engaged in the business of operating a fast food restaurant.
Petitioner issues no guests check or other written form of receipts.

Section 1132 (a) of the Tax Law provides in part that, "If the customer is
given any sales slip, invoice, receipt or other statement or memorandum of the
price, amusement charge or rent paid or payable, the tax shall be stated, charged
and shown separately on the first of such documents given to him."

Section 1133 (d) of the Tax Law provides that "No person required to collect
any tax imposed by this article shall advertise or hold out to the public in any
manner, directly or indirectly, that the tax is not considered as an element in
the price, amusement charge or rent payable by customers."

Section 1144 of the Tax Law provides that "Whenever reference is made in
placards or advertisements or in any other publications to any tax imposed by
this article, such reference shall be in substantially the following form: 'sales
and use tax'; except that in any bill, receipt, statement or other evidence or
memorandum of sale....issued or employed by a person required to collect tax, if
the tax is required to be stated separately thereon as provided in subdivision
(a) of section eleven hundred thirty-two, the word 'tax' will suffice."

However, vendors who do not issue sales invoices, guest checks or any other
written forms of receipts may collect and report sales tax under the "unit price"
method. The "unit price" is the total price of the item, including the sales tax,
which is rung up on a cash register or recorded in some other system of
accounting for sales. Since the customer must be made aware of the inclusion of
sales tax in the total sales price, every business establishment employing the
"unit price" method must visibly display, to all customers, a placard stating
that prices of all taxable items include sales tax.

Accordingly, since the petitioner does not issue guest checks or any other
written receipts, the "unit price" method of collecting and reporting sales tax
may be used.
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