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STATE OF NEW YORK
 
COMMISSIONER OF TAXATION AND FINANCE
 

ADVISORY OPINION     PETITION NO. S870728B 

On July 28, 1987, a Petition for Advisory Opinion was received from Starlite Display, Inc., 
1 Fairchild Court, Plainview, New York, 11803-1701. 

The Petitioner creates window and floor displays of the products of liquor distributors at 
retail liquor stores. This service includes the placement in various forms and designs of liquor bottles 
owned by the retailer and may include certain materials such as signs and other paper goods provided 
by the distributor. The Petitioner may also use its own paper goods in the displays. Upon completion 
of the display, the Petitioner bills the distributor for the service and any supplies used. 

The issue raised is whether the Petitioner is required to collect New York sales tax on the 
amount billed to a customer for the creation of the displays. 

Section 1105(c)(3) of the Tax Law imposes a tax on installing tangible personal property. It 
has been the policy of the Department of Taxation and Finance that the service of creating window 
displays is taxable because this service constitutes the installation of tangible personal property 
within the meaning of the statute. The statute does not distinguish between a display comprised 
mostly of goods held for sale in the regular course of business and other tangible personal property. 
Accordingly, the fact that the display installed is comprised mostly of goods held for sale in the 
regular course of business does not alter the result. 

If the Petitioner purchases its own supplies which are to be sold to its customer in 
conjunction with the performance of its service, it may purchase those supplies tax free by using a 
Resale Certificate (Form ST-120). The supplies purchased must actually be transferred to the 
customer. If the customer furnishes the Petitioner with the supplies, the customer must pay a tax at 
the time of purchase. 

Accordingly, the Petitioner is required to collect New York sales tax on the amount billed 
to a customer for the creation of window and floor displays. 

DATED: December 3, 1987	 s/FRANK J. PUCCIA 
Director 
Technical Services Bureau 

NOTE: 	The opinions expressed in Advisory Opinions
    are limited to the facts set forth therein. 
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