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STATE OF NEW YORK
 
COMMISSIONER OF TAXATION AND FINANCE
 

ADVISORY OPINION      PETITION NO.S880107A 

On January 7, 1988, a Petition for Advisory Opinion was received from Video Systems 
Service, P.O. Box 296, Henrietta, N.Y., 14467. 

The issue raised is whether video equipment repair services performed for a retailer of such 
equipment by a person other than an employee is subject to sales tax. 

Petitioner has established, at his own expense, service departments in various video 
equipment stores. Petitioner, acting as the subcontractor of a retailer of video equipment, performs 
repair services on video equipment owned by the retailer's customers. Petitioner bills the retailer for 
labor and parts plus markup. The retailer, after adding a profit margin, bills the customer and collects 
sales tax on the entire repair charge. 

The Tax Law §1105[c][3] imposes tax on the services of maintaining and repairing tangible 
personal property whether or not any tangible personal property is transferred in conjunction 
therewith. 

The Sales and Use Tax Regulations provide that the services of maintaining, servicing or 
repairing tangible personal property are not taxable if performed for resale as such or performed on 
property held for sale in the regular course of business. 20 NYCRR 527.5(b)(1) and (2). 

Accordingly, Petitioner is not responsible for the collection of sales tax on his repair charges 
to a retailer as described above as long as the retailer has supplied a properly completed Resale 
Certificate (Form ST-120). Petitioner may accept a blanket Resale Certificate from retailers making 
repeated purchases of the same kind of service. See 20 NYCRR 532.4(b)(3), (d)(4). 

Furthermore, Petitioner is not required to collect sales tax on his repair charges to a retailer 
for repair services performed on video equipment owned by the retailer and held by such retailer for 
sale in the regular course of business as long as the retailer has supplied a properly completed Resale 
Certificate. 

It is to be noted that repairs by Petitioner of equipment owned by a retailer but not held for 
sale in the regular course of its business do not qualify for the resale exemption. However, whenever 
a retailer claims tax exemption for a repair charge by presenting Petitioner with a properly completed 
Resale Certificate not later than ninety days after rendition of the repair service, the burden of 
proving non-taxability rests solely with the retailer. 20 NYCRR 532.4(b)(3). 
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Moreover, Petitioner may itself claim exemption by use of a Resale Certificate when 
purchasing replacement parts which, as components of video equipment, are actually transferred to 
the purchaser of the repair service. Tax Law §1101(b)(4)(i); 20 NYCRR 527.5(c) and (d). 

DATED: April 7, 1988	 s/FRANK J. PUCCIA 
Director 
Technical Services Bureau 

NOTE:  The opinions expressed in Advisory Opinions
   are limited to the facts set forth therein. 


