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On December 20, 1983 a Petition  for Advisory Opinion was received from Folz Amusement 
& Game Co., Inc., 3401 Lawson Boulevard, Oceanside, New York 11572. 

The issue raised  is whether the purchase of a video game machine, which is to be contributed 
to a partnership, is a purchase for resale and therefore not subject to the Sales Tax. 

As the operator of a video game business Petitioner enters into an arrangement  with a 
location owner  for  placement of a machine on premises furnished by the location owner who also 
supplies electric power and security for the machine. Petitioner retains legal title and provides 
maintenance. He keeps the only key and shares the receipts from the machine  equally (50/50) with 
the location owner. Petitioner contends the arrangement is a partnership. 

Petitioner's inquiry refers to two separate transactions: 

(1)	 The purchase of the video game machine by Petitioner,
 
and
 

(2)	 The placement of the machine on the third party's business premises,
 
which vendor considers a contribution to a partnership.
 

The following definitions of Section 1101(b) of the Tax Law apply: 

(1)	 Purchase at retail. A purchase by any person for any purpose 
other than.... 

(4)(i)(A)	 For resale as such. . . 

(4)(iii)	 The term retail sale does not include: 
The contribution of property to a partnership in 
consideration for a partnership interest therein. 

(4)(iii)(E)	 Use. The exercise of any right or power over 
tangible personal property by the purchaser. . . 

Accordingly, the acquisition of the property by the Petitioner is not a purchase for resale 
inasmuch as the property was purchased for use by the petitioner. Thus, the purchase of the property 
is a "purchase at retail" and is a transaction subject to sales tax under section 1105 of the Tax Law. 
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The subsequent contribution by Petitioner of the property to a partnership in consideration 
for a partnership interest therein (if any such contribution takes place) will not change the taxability 
of the acquisition of the property by Petitioner as described above. 

DATED: April 12, 1985	 FRANK J. PUCCIA 
Director 
Technical Services Bureau 

NOTE:  The opinions expressed in Advisory Opinions
 are limited to the facts set forth herein. 


