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ADVISORY OPINION      PETITION NO. S811014A 

On October 14, 1981, a Petition for Advisory Opinion was received from Livingston Moving 
& Storage, Inc., 533 LeRay Street, Watertown, New York 13601. 

Petitioner provides a trash removal service in the course of which it is required to pay, and 
passes on to its customers, a dumping fee for use of a municipal landfill. The issue raised  here is 
whether sales tax is due on that portion of Petitioner's charge to its customer representing 
reimbursement for such dumping fee. 

Receipts from the service of trash removal are subject to a sales tax imposed under section 
1105(c)(5) of the Tax Law. The term "receipts" is defined in section 1101(b)(3) of the Tax Law as 
". . . the charge for any service taxable under this article . . . without any deduction for expenses . . 
. . " (emphasis added). The Sales and Use Tax Regulations provide in pertinent part, as follows: 

"(e) Expenses. All expenses incurred by a vendor in making a sale, regardless of their taxable 
status and regardless of whether they are billed to a customer are not deductible from the receipts." 
20 NYCRR 526.5. 

The dumping fee paid by Petitioner constitutes an expense "incurred by a vendor in making 
a sale," within the meaning and intent of the above-quoted regulation. Accordingly, Petitioner is 
required to collect sales tax on its entire charge to its customer, including both that portion labeled 
"Rubbish Removal" and that portion labeled "Dumping Fee." 
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