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STATE OF NEW YORK
 
STATE TAX COMMISSION
 

ADVISORY OPINION     PETITION NO. S810831A 

On August 31, 1981 a Petition for Advisory Opinion was received from Oswego County 
Savings Bank, 44 East Bridge Street, Oswego, New York 13126. 

The issue raised is whether or not Petitioner is being charged the proper sales tax  on 
purchases of computer services. 

Petitioner has contracted with a computer service center for on-line computer services in 
conjunction with Petitioner's banking business. The services provided by the computer center consist 
of the maintenance of: depositors savings accounts, consumer and mortgage loans, certificate of 
deposit interest accounts, and various management type reports. Charges for the various services 
provided are stated in a contract executed between Petitioner and the computer center. Petitioner is 
billed at the end of each month for the services rendered during that month. The invoice is itemized 
and  sales tax is added to the charges for certain transactions according to the rate in effect at the 
location of Petitioner's office for which the service was performed. 

Section 1105(c)(1) of the Tax Law imposes a tax on receipts from every sale, except for 
resale, of: "The furnishing of information by printed, mimeographed or multigraphed matter or by 
duplicating written or printed matter in any other manner, including the services of collecting, 
compiling or analyzing information of any kind or nature and furnishing reports thereof to other 
persons, but excluding the furnishing of information which is personal or individual in nature and 
which is not or may not be substantially incorporated in reports furnished to other persons . . . ". 

The on-line computer services provided Petitioner by the computer center constitute an 
information service which is personal or individual in nature and which is not or may not be 
incorporated in reports furnished to other persons. Accordingly, the charges by the computer center 
to Petitioner for the on-line computer services described are excluded from tax pursuant to section 
1105(c)(1) of the Tax Law. 

Petitioner may claim a credit for any tax paid on the services at issue on its quarterly Sales 
and Use Tax Return (ST-100), at line 2a, page 1 or may claim a refund of such amount separate from 
the filing of a return, using Form AU-11. In either instance, Petitioner must maintain appropriate 
documentation to substantiate the amount so claimed. Such credit or refund must be claimed within 
three years from  the  date the tax collected was payable by the computer/center to the State Tax 
Commission. 

DATED: November 18, 1981 s/LOUIS ETLINGER 
Deputy Director 
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