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ADVISORY OPINION     PETITION NO. S810608B 

On June 8, 1981 a Petition  for  Advisory Opinion was received from Hooper Holmes, Inc., 
170 Mt.  Airy Rd., Basking Ridge, New Jersey 07920. 

The issue raised is whether Petitioner is required to collect New York  State sales tax  upon 
the sale of an information service to a customer located in New York State,  when  the  service is 
delivered out of state to a third party designated by the customer. 

Petitioner is located in New Jersey. It receives and processes information for "B", a 
corporation located in New York State.  The service performed by Petitioner for  "B"  would be 
subject to sales tax under Section 1105(c)(1) of the Tax Law if the service is delivered  within 
New York State. Upon completion  of  its  service for "B", Petitioner delivers its work product, at 
"B"'s request, to "C",  a corporation  located in Connecticut.  "C" uses the information furnished by 
Petitioner in preparing its own work product for "B".  "C" delivers its product to "B" in New York 
State. 

The Sales and Use Tax Regulations describe the sales tax as "A 'destination tax' , that is, 
the point of delivery or point at which possession is transferred by the vendor to the purchaser or 
designee controls both the tax incident and the tax rate." 20 NYCRR 525.2(a)(3). 

Petitioner performs an information service within the meaning of section 1105(c)(1) of the 
Tax Law.  The service is delivered outside New York State to a designee of the purchaser of the 
service who acts as the purchaser's agent for purposes of taking delivery. Since delivery of the 
information service does not occur within New York State, no tax incident arises. 20 NYCRR 
525.2(a)(3). Therefore, information services performed by Petitioner  for  its  New York  customer is 
not  subject to New York State sales tax. Accordingly, Petitioner  is  not  required to  collect  sales tax 
upon the sale of this information service, when delivered outside New York State. 

DATED:  October 5, 1981 s/LOUIS ETLINGER  
Deputy Director  
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