
   
   

     

      

   
    

        
   

  

New York State Department of Taxation and Finance 
Taxpayer Services Division TSB-A-81(12)S 

Sales Tax Technical Services Bureau August 19, 1981 

STATE OF NEW YORK
  
STATE TAX COMMISSION
 

ADVISORY OPINION     PETITION NO. S801105A 

On  November  5,  1980 a Petition for Advisory Opinion was received from David J.  Converse, 
R.D. #5, LaFave Rd., Watertown, New York 13601. 

The issue raised is whether Petitioner is  required to  collect  sales tax  on charges for services 
rendered by his laboratory. 

Petitioner will own and operate  a forage testing laboratory. The laboratory will test such 
substances as grain, corn silage and haylage for crude protein,  crude fiber, and mineral content, and 
will issue reports on the results of such testing. Petitioner's  customers will be farmers, feed 
corporations and the like. At the request of his customers,  reports may  be  furnished to parties other 
than Petitioner's customers, such as a grain dealer. 

Section 1105(c)(1) of the Tax  Law imposes  a tax  on  the receipts from every sale, except for 
resale, of the service of "The furnishing of information by printed, mimeographed or multigraphed 
matter or by duplicating written or printed matter in any other manner, including the services of 
collecting, compiling or analyzing information of any kind or nature and furnishing reports thereof 
to other persons, but excluding the furnishing of information which is personal or individual in 
nature and which is not or may not be substantially incorporated in reports furnished to other persons 
. . . ." 

Section 527.3 of the Sales and Use Tax Regulations provides that: "(a) . . . (2) The collecting, 
compiling or analyzing information of any kind or nature and the furnishing reports thereof to other 
persons is an information service. . . (b) . . . (2) The sales tax does not apply to the receipts from the 
sale of information which is personal or individual in nature and which is not or may not be 
substantially incorporated into reports furnished to other persons by the person who has collected, 
compiled or analyzed such information." 20 NYCRR 527.3. 

The services to be rendered by Petitioner will constitute the  furnishing  of  information, within 
the meaning and intent of section 1105(c)(1) of the Tax Law. Inasmuch as the laboratory findings 
are  furnished only to Petitioner's customers and their designees, the reports are personal and 
individual in nature and, therefore, qualify for the exemption provided within Section 1105(c)(1). 
Accordingly, Petitioner's charges to his customers will not be  subject  to  State  and  local  sales taxes. 

DATED:  August 4,1981 s/LOUIS ETLINGER 
Deputy Director 
Technical Services Bureau 
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